Galerij

Winter

Deze slideshow vereist JavaScript.

Het is hier prachtig en koud. Voor de deur ligt het ijs er gladjes bij, dankzij veegacties van ongeveer alle bewoners aan de Rotte en de inhuur van een heuse sneeuwschuiver door de uitbater van Café Oud Verlaat. Onze steiger én de Dixi worden goed gebruikt door de vele schaatsers; het staat vol met tasjes en schaatsdozen.

Binnen is het iets minder aangenaam; ’s ochtends is het 13 graden in de keuken, het ijs staat op de ramen. Verder houden we tenauwernood de waterleiding vorstvrij; tot nu toe gaat het goed, maar een paar ochtenden was het erg spannend. Laatste cliffhanger is het Gas. Leverancier Primagaz slaagt er al bijna twee weken niet in om de tank bij te vullen en het gasniveau is inmiddels tot iets boven de 5% gedaald…als het gas opraakt voordat ze komen hebben we een probleem: de verwarmingsketel is nl. dusdanig oud dat als ‘ie uitvalt we ‘m zelf met geen mogelijkheid meer aan kunnen krijgen. Kortom: het is hier gezellig!

Gelukkig is qua bouw alles strak gepland; de fundering is klaar en ligt er mooi bij (zie de foto’s en filmpje op Flickr) en ergens eind februari komen de vloeren. Dan is ook de vorstperiode achter de rug, dus kunnen Piet en Frans op volle kracht door. Hopelijk was dit dus nu echt de laatste winter in dit krotje….

Advertentie

2 Reacties op “Winter

  1. Dit doet mij denken aan de 4 jaar dat wij in de molen aan de Rotte hebben gewoond! Sterkte met dit soort zaken en veel plezier met de leuke dingen zoals schaatsen en zo.

  2. mooie plaatjes hoor
    hou de kachel draaiende
    anders kom je maar hier schuilen
    Mariska

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s