Galerij

Er gaat wel eens wat mis….

Deze slideshow vereist JavaScript.

Na een tijdje relatieve rust ingevuld met andere leuke bezigheden als schaatsen wordt er vanaf eind februari weer hard aan het huis gewerkt. Op Flickr staan de meeste foto’s van de afgelopen tijd, maar bijgaand vast de meest recente.

Vanaf eind februari zijn eerst de keramische buizen aangelegd voor de ventilatie en de riolering. Ouderwets, maar door nieuwe manieren van koppelen van de buizen, weer helemaal goed en vooral C2C. Daarna werd in één dagje de vloer van de begane grond geplaatst. De kanaalplaten hebben nog een kleine naad, dus de dag erna met specie de naden dichtgemaakt.

Volgende stap was het uitzetten van de binnenwanden zodat er netjes recht gemetseld kon worden. Afgelopen week is de aannemer daarmee bezig geweest en het is bijna klaar: nog een klein stukje garagemuur. Langzamerhand worden we vanuit ‘het krotje’ dus aan het zicht onttrokken; het huis staat er pal voor. Bijgaand de foto’s van hoe dat er van binnenuit uitziet.

Uiteraard gaat er zo nu en dan wel eens wat mis. Donderdag begon het met de constatering dat de naar wij dachten loze buis die ergens halverwege de garage het zand instak, niet alleen restanten badwater, maar nu ook restanten wc-bezoek bleek uit te lozen. Niet zo smakelijk. Omdat het kastje van de pompput óp de pompput was gezet, konden we niet goed zien hoe het daar was. Kastje verplaatsen dus. Slecht idee, want bij verplaatsing ging er wat mis en stroomde het rioolwater de bouwplaats op. Toen we de pompput openmaakten bleek deze inderdaad helemaal vol/verstopt te zitten. Waarschijnlijk was daardoor de loze buis weer gaan lozen… Volgende dag meteen de gemeente gebeld en binnen een halve dag was dat weer gemaakt. Een stuk frisser.

Omdat de bouwsteigers deze week geplaatst worden zijn Pim, Jouke en Haluk gisteren druk bezig geweest om de grond rondom de fundering weer aan te vullen en restanten van van alles en nog wat uit de voortuin te verwijderen. Daarbij trokken ze een blauwe kabel kapot. Bij ons deed alles het nog dus het bleef tot het eind van de middag onduidelijk waar de kabel nu voor diende. Totdat buurvrouw Henny langskwam; die bleek dus al de hele dag zonder telefoon te zitten. Oeps!

Maar al met al zijn er nog steeds alleen minor problemen en lopen we goed op schema! Komende week wordt de staal constructie geplaatst, daarna de vloer van de eerste verdieping en vanaf daar wordt het huis verder opgetrokken. Dan hebben we dus helemaal geen uitzicht meer vanaf de zijkant van het krotje, alleen vanaf de voorkant.

Heb vandaag dus maar weer eens de ramen gezeemd 🙂

Advertentie

Een Reactie op “Er gaat wel eens wat mis….

  1. Dat is pas een huis bouwen! Mooi hoor, zo steen voor steen(blok).
    x Mariska

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s