Galerij

Room with a view

De beneden binnenmuren zijn klaar, de stalen kolommen voor de begane grond staan, en dus kon deze week begonnen worden met het opbouwen van de bouwsteiger zodat de volgende vloer gelegd kan worden. Dat bood goede gelegenheid om het toekomstige uitzicht vast te leggen; niks mis mee!

Advertentie

4 Reacties op “Room with a view

 1. koos van der kooij

  Erg leuk om het bouwen van jullie huis zo te kunnen volgen, want ik ben een vervend volger van de( helaas oude) BBC programma’s van de architect Kevin McCloud. Daarin werd ook naar vernieuwende vormgeving en energie neutrale oplossingen gezocht. Goed om te lezen dat jullie het huis een naam gaan geven, die cultuur/historisch verveven is met de grond waarop het gebouwd wordt.
  Misschien leuk om een bijna gelijk verhaal te vertellen. Jouw over over…. grootvader rond 1550 woonde in delft en had een eendekooi in de polder tussen Delft en Pijnacker. De kinderen van hem noemden zich Jan, Piet (welke) ja … van der Kooij. En die eendekooi had een zgn kooirecht. Dit houdt in dat in een straal van 800 meter er geen bebouwing mag zijn en/of andere zaken die de rust van de eenden zou verstoren. Dit tot dusver. Nu werd er 3 jaar geleden een nieuwe provinciale weg aangelegd, de N470, en wat zag ik op de plattegrond er zat een rare kronkel in die weg. Ik was toch wel benieuwd waarom die kronkel erin zat. Ik naar het informatiecentrum die er tijdens de aanleg geopend was. De vraag gesteld, en ik kreeg als antwoord dat er oude rechten van de eendekooi gerespecteerd moesten worden, en er waren daaruit vloeiend weer belemmeringen vanuit de wetgeving van faunabeheer. groeten ome Koos

 2. koos van der kooij

  natuurlijk een fervent volger i.p.v. een vervend volger.

 3. koos van der kooij

  Nu we het toch hebben over geschiedenis en huizen en bouwen het volgende: familie van je, namelijk Willem Hughenzoon van den Woude, geb. 1318 liet een “versterkt huis” bouwen in 1371 in de buurt van het huidige Slikkerveer. De ruines zijn nog zichtbaar in het landschap, en de bouwtekening (dwarsdoorsnede) is mooi illustratief opgetekend in het onlangs verschenen boek Ondekt! . Uitgave 2010 van gemeentewerken Rotterdam ( blz. 35 en 36). In hoeverre Willem C2C was, kan ik niet achterhalen. In 1418 werden de muren neergehaald tijdens de Hoekse en Kabeljauwse twisten.Bij een restauratie in deze eeuw zijn In de buurt van de ruine weinig of geen stenen/bouwmaterialen van de oorspronkelijke muren meer teruggevonden. Wel als onderdeel van latere bebouwing in de omgeving. Dus die bouwers waren wel C2C ingesteld. gr. Koos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s